shop, supermarket, bakery-2891677.jpg

Wat is lokale SEO?

Op deze manier ben jij SEO lokaal vindbaar.

Wie zich dichter in jouw buurt bevindt, zal sneller overtuigd zijn van jouw aanbod. Wanneer je een zoekterm als “kapper” gebruikt op Google, verwacht je een lokaal resultaat en niet één die 100km verderop is.

Inzetten op lokale SEO is een eenvoudige quick win die je veel geld opleveren aangezien degene die naar jouw dienst zoekt ook van plan is om langs te komen. Zo zoek je pas een kapper wanneer je er één nodig hebt en niet om misschien eens langs te komen in de toekomst. Kortom, de intentie van degene die zoekt is zeer hoog. Dit is vooral gunstig voor winkels, restaurants en dienstverleners die je nu nodig hebt (sceptische put ledigen, advocaat, …).

Omdat er voor lokale resultaten meestal maar drie resultaten worden getoond, is de concurrentie om hier bij te horen zeer hoog.

Wist je dat een eerste positie in Google maps tot 60% meer klikken oplevert naar jouw website? Ben jij een lokale handelaar? Dan moet je ongetwijfeld inzetten op de kracht van lokale SEO.

Contacteer ons experten voor een vrijblijvend gesprek hoe we lokale SEO kunnen inzetten voor jouw onderneming.